Garnalen Foe Yong Hai
Garnalen Foe Yong Hai
Equipment
- sauspan
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- ½ kleine winterpeen ca. 100 g
- 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- Enkele takjes verse selderij 50 g
- 4 eetlepels diepvries tuinerwten
- 4 eetlepels olie
- 8 eieren
- 125 g roze garnalen
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 250 ml kippenbouillon van tablet
- 1 cm verse gemberwortel geschild en in plakken
- 1 eetlepel ketjap manis
- ½ eetlepel maïzena
Instructies
- Snijd het witte gedeelte van de prei in flinterdunne ringen (het groene deel wordt niet gebruikt).
- Schil en rasp de winterpeen grof.
- Snipper één ui zeer fijn en snijd de andere ui in dunne ringen.
- Pers de knoflook uit.
- Snijd de selderij fijn.
- Kook de tuinerwten in kokend water met zout gedurende 3 minuten, giet af en spoel af onder koud water.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
- Fruit hierin de prei, winterpeen, fijngesnipperde ui en de helft van de knoflook gedurende 3 minuten, af en toe omscheppen.
- Klop de eieren los in een kom.
- Roer de gebakken groenten, selderij en garnalen door de losgeklopte eieren en breng op smaak met ½ theelepel zout en peper.
- Verhit in een koekenpan ½ eetlepel olie en bak hierin een kwart van het eimengsel tot een omelet.
- Herhaal dit met de rest van het mengsel tot 4 omeletten zijn gebakken.
- Houd de omeletten warm tot gebruik.
- Verwarm de resterende olie in een sauspan.
- Bak de rest van de knoflook kort in de olie.
- Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de kippenbouillon toe.
- Voeg de plakjes gemberwortel toe en breng het geheel aan de kook.
- Breng de tomatensaus op smaak met ketjap en laat het al roerend op laag vuur 3 minuten sudderen.
- Voeg de uiringen en tuinerwten toe aan de tomatensaus en laat nog 2-3 minuten sudderen.
- Roer de maïzena los met 2 eetlepels koud water en voeg dit toe aan de saus.
- Laat enkele seconden doorkoken tot de saus gebonden is.
- Verwijder de plakjes gemberwortel.
- Verdeel de omeletten over vier warme borden en schenk de saus erover en ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met witte rijst en emping of cassave kroepoek.