Garnalen Foe Yong Hai

Garnalen Foe Yong Hai

Garnalen Foe Yong Hai
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • ½ kleine winterpeen ca. 100 g
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Enkele takjes verse selderij 50 g
  • 4 eetlepels diepvries tuinerwten
  • 4 eetlepels olie
  • 8 eieren
  • 125 g roze garnalen
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 250 ml kippenbouillon van tablet
  • 1 cm verse gemberwortel geschild en in plakken
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • ½ eetlepel maïzena

Instructies

  • Snijd het witte gedeelte van de prei in flinterdunne ringen (het groene deel wordt niet gebruikt).
  • Schil en rasp de winterpeen grof.
  • Snipper één ui zeer fijn en snijd de andere ui in dunne ringen.
  • Pers de knoflook uit.
  • Snijd de selderij fijn.
  • Kook de tuinerwten in kokend water met zout gedurende 3 minuten, giet af en spoel af onder koud water.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Fruit hierin de prei, winterpeen, fijngesnipperde ui en de helft van de knoflook gedurende 3 minuten, af en toe omscheppen.
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Roer de gebakken groenten, selderij en garnalen door de losgeklopte eieren en breng op smaak met ½ theelepel zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan ½ eetlepel olie en bak hierin een kwart van het eimengsel tot een omelet.
  • Herhaal dit met de rest van het mengsel tot 4 omeletten zijn gebakken.
  • Houd de omeletten warm tot gebruik.
  • Verwarm de resterende olie in een sauspan.
  • Bak de rest van de knoflook kort in de olie.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de kippenbouillon toe.
  • Voeg de plakjes gemberwortel toe en breng het geheel aan de kook.
  • Breng de tomatensaus op smaak met ketjap en laat het al roerend op laag vuur 3 minuten sudderen.
  • Voeg de uiringen en tuinerwten toe aan de tomatensaus en laat nog 2-3 minuten sudderen.
  • Roer de maïzena los met 2 eetlepels koud water en voeg dit toe aan de saus.
  • Laat enkele seconden doorkoken tot de saus gebonden is.
  • Verwijder de plakjes gemberwortel.
  • Verdeel de omeletten over vier warme borden en schenk de saus erover en ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met witte rijst en emping of cassave kroepoek.

Wijnadvies:

Deze garnalen Foe Yong Hai gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling Kabinett uit Duitsland. De zoetheid van de wijn balanceert de hartige en licht pittige smaken van het gerecht mooi uit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst China