Gastronomische Struisvogelbiefstuk met Bramensaus en Knolselderij-Aardappelpuree

Gastronomische Struisvogelbiefstuk met Bramensaus en Knolselderij-Aardappelpuree

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 300 g knolselderij in blokjes
  • 4 kruimige aardappels in blokjes
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 100 g koude boter in blokjes
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 380 ml wildfond uit pot
  • 150 ml rode wijn
  • 3 eetlepels bramenjam
  • 3 cm verse gemberwortel geschild en in plakjes
  • 1 kaneelstokje
  • 150 g bramen
  • 4 struisvogelbiefstukjes op kamertemperatuur

Instructies

  • Kook de blokjes knolselderij en aardappel in 15 minuten gaar.
  • Giet af.
  • Voeg tijm en 25 g boter toe aan de groenten en pureer met een stamper.
  • Breng op smaak en houd warm.
  • Smelt 15 g boter in een koekenpan.
  • Voeg sjalot toe en fruit 3 minuten zachtjes.
  • Voeg wildfond, rode wijn, bramenjam, gemberwortel en kaneel toe.
  • Breng aan de kook.
  • Laat de saus op matig vuur in 15 minuten tot eenderde inkoken.
  • Zeef de saus, schenk terug in de pan en verwarm nog 1 minuut.
  • Roer snel 35 g boter erdoor, breng op smaak met zout en peper, en voeg de bramen toe.
  • Houd de saus warm op een vlamverdeler.
  • Bestrooi de struisvogelbiefstukjes met peper.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees in 3-4 minuten.
  • Wikkel de biefstukjes in aluminiumfolie.
  • Verdeel de knolselderij-aardappelpuree over vier borden.
  • Leg de struisvogelbiefstukjes op de puree.
  • Schenk de bramensaus erover en ernaast.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze verfijnde struisvogelmaaltijd met een heerlijke bramensaus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Gevogelte / Hoofdgerechten