Gastronomische Struisvogelbiefstuk met Bramensaus en Knolselderij-Aardappelpuree
Ingrediƫnten
- 300 g knolselderij in blokjes
- 4 kruimige aardappels in blokjes
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 100 g koude boter in blokjes
- 2 sjalotten gesnipperd
- 380 ml wildfond uit pot
- 150 ml rode wijn
- 3 eetlepels bramenjam
- 3 cm verse gemberwortel geschild en in plakjes
- 1 kaneelstokje
- 150 g bramen
- 4 struisvogelbiefstukjes op kamertemperatuur
Instructies
- Kook de blokjes knolselderij en aardappel in 15 minuten gaar.
- Giet af.
- Voeg tijm en 25 g boter toe aan de groenten en pureer met een stamper.
- Breng op smaak en houd warm.
- Smelt 15 g boter in een koekenpan.
- Voeg sjalot toe en fruit 3 minuten zachtjes.
- Voeg wildfond, rode wijn, bramenjam, gemberwortel en kaneel toe.
- Breng aan de kook.
- Laat de saus op matig vuur in 15 minuten tot eenderde inkoken.
- Zeef de saus, schenk terug in de pan en verwarm nog 1 minuut.
- Roer snel 35 g boter erdoor, breng op smaak met zout en peper, en voeg de bramen toe.
- Houd de saus warm op een vlamverdeler.
- Bestrooi de struisvogelbiefstukjes met peper.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees in 3-4 minuten.
- Wikkel de biefstukjes in aluminiumfolie.
- Verdeel de knolselderij-aardappelpuree over vier borden.
- Leg de struisvogelbiefstukjes op de puree.
- Schenk de bramensaus erover en ernaast.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze verfijnde struisvogelmaaltijd met een heerlijke bramensaus!