Gateau de patate
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappelen
- 1 grote banaan
- 60 gram gesmolten en afgekoelde boter
- 3 geklopte eieren
- 240 gram suiker
- 3 dl gevaporiseerde melk
- 60 gram rozijnen
- 4 eetlepels stroop
- ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
- ¼ theelepel kaneel
- ½ theelepel vanille
Instructies
- Pel de aardappelen, snijd ze in schijfjes en kook ze in 25 minuten gaar.
- Giet ze af en pureer ze.
- Pureer de banaan en voeg hem aan de aardappelen toe.
- Voeg al roerend de andere ingrediënten toe, giet dit in een beboterde vorm (22 x 10 en bak de cake 1 1/2 uur in het midden van een op 180°C voorverwarmde oven.
- Giet wat rum over de cake alvorens hem op te dienen.
- Serveer met slagroom die met rum op smaak is gebracht.