Gazpacho Andaluz van Astrid Veltman
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de tomaten kruiselings in, leg ze even in kokend water, ontvel ze en snijd ze doormidden, pers het sap en de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de paprika's doormidden, verwijder het zaad en de zaadlijsten, was ze en snijd ze in kleine reepjes.
- Schil en hak de ui.
- Schil de komkommer, snijd hem in plakjes en vervolgens in kleine stukjes.
- Pers de knoflooktenen en meng ze door het zout.
- Houd de helft van alle gesneden groenten achter.
- Pureer de andere helft in de mengbeker met de knoflook, het water, de olijfolie en de peper.
- Laat deze groentebouillon 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.
- De achtergehouden gesneden groenten en de broodkruimels worden apart in kleine schaaltjes geserveerd.
Notities / Tips / Wijnadvies
De groentesoep moet zo koud mogelijk, eventueel met een paar ijsblokjes, worden opgediend. Aan tafel neemt iedereen wat verse groente en broodkruimels in de soep.