Gazpacho Andaluz van Astrid Veltman 3
Ingrediënten
- een stuk brood van ± 12 cmgesneden van een langwerpig brood zonder korst
- 900 gr rijpe geurige tomaten grofgehakt
- 3 kleine paprika grofgehakt
- 1 komkommer ± 12 cm, geschild en grofgehakt
- 1 middelgrote Spaanse ui grofgehakt
- 7 teentjes knoflook gepeld en gehakt
- 2 ½ dl milde olijfolie
- zout
- 1 theelepel suiker
- 6 eetlepels witte wijnazijn
- 2 eetlepel(s) azijn
- 5 dl koud water
Voor de garnering:
- wat gehakte tomaat
- paprika
- komkommer
- bleekselderij of ui
Ook nodig:
Instructies
- Week het brood in water en knijp het droog.
- Doe de tomaten, paprika's, komkommer, ui en knoflook in een keukenmachine, samen met de olie, het zout, de suiker, beide soorten azijn en het brood en laat draaien tot alles zo glad mogelijk is (eventueel in 2 porties).
- Giet het mengsel door een zeef in een kom en druk er met een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit.
- Roer er dan het water door en breng de soep op smaak met nog wat azijn en zout.
- Laat de soep in de koelkast door en door koud worden.