Gazpacho Andaluz van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten
  • 1 paprika
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 kleine komkommer
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • 1 kopje water
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • ½ theelepel peper
  • 1 kopje witbroodkruim
  • eventueel een paar ijs

Instructies

  • Snijd de tomaten kruiselings in, leg ze even in kokend water, ontvel ze en snijd ze doormidden, pers het sap en de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de paprika's doormidden, verwijder het zaad en de zaadlijsten, was ze en snijd ze in kleine reepjes.
  • Schil en hak de ui.
  • Schil de komkommer, snijd hem in plakjes en vervolgens in kleine stukjes.
  • Pers de knoflooktenen en meng ze door het zout.
  • Houd de helft van alle gesneden groenten achter.
  • Pureer de andere helft in de mengbeker met de knoflook, het water, de olijfolie en de peper.
  • Laat deze groentebouillon 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.
  • De achtergehouden gesneden groenten en de broodkruimels worden apart in kleine schaaltjes geserveerd.

Notities / Tips / Wijnadvies

De groentesoep moet zo koud mogelijk, eventueel met een paar ijsblokjes, worden opgediend. Aan tafel neemt iedereen wat verse groente en broodkruimels in de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Spanje