Gazpacho van Astrid Veltman
Gazpacho stamt uit Zuid-Spanje; het is een boerensoep van tomaten, komkommers, brood, knoflook, olijfolie en water. Dit recept met zomerse ingrediënten, waarin de soep niet wordt gekookt, is één van de populairste variaties.
Ingrediënten
Instructies
- Breng 1 1/2 dl water aan de kook, roer er het verkruimelde brood, de olie en het paprikapoeder door en zet dit voor later gebruik opzij.
- Dompel de tomaten 30 seconden in kokend water en dan 1 minuut in koud water; u kunt ze kunnen nu gemakkelijk ontvellen.
- Halveer de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de bosuitjes en de paprika schoon, pel de knoflook, schil de komkommer en snijd alles fijn.
- Doe de komkommer, paprika, bosui en knoflook bij het broodkruimmengsel en roer het limoensap erdoor.
- Meng deze puree met het tomatensap en de tomaatblokjes en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Laat de soep afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Koud serveren.