Gazpacho van C. M. van Lanschot
koude tomatensoep / Uit het boekje van Tesselschade - Arbeid Adelt uit 1958
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Laat de sneetjes brood in de olie weken.
- Ondertussen hakt U de ui, komkommer, knoflook en paprika fijn en doet alles in de mixer met wat zout en een deel van het water.
- Wanneer het een dikke brij is geworden doet u de in stukken gesneden tomaten en het brood erbij en laat de mixer weer draaien tot alles een gladde massa is geworden.
- Voeg op het laatst de azijn en de rest van het water erbij en roer alles met een lepel door elkaar.
- Zet in de ijskast en doe ook nog enkele ijsblokjes in de soep.
- Dien de soep heel koud op, natuurlijk zonder ijsblokjes erin en geef er apart bij: fijngemaakt hard ei, blokjes komkommer, dobbelsteentjes gebakken brood, waarvan iedereen zich zelf kan bedienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit is een Spaans recept en een heerlijke soep voor een warme zomerdag.