Gazpacho van C. M. van Lanschot

koude tomatensoep / Uit het boekje van Tesselschade - Arbeid Adelt uit 1958
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 grote tomaten mooi rode
  • slaolie
  • 1 eetlepel azijn liefst dragon of kruidenazijn,
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 5 sneetjes wittebrood zonder korst
  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • zout
  • 1 ei hard gekookt
  • 1 liter koud water

Instructies

  • Laat de sneetjes brood in de olie weken.
  • Ondertussen hakt U de ui, komkommer, knoflook en paprika fijn en doet alles in de mixer met wat zout en een deel van het water.
  • Wanneer het een dikke brij is geworden doet u de in stukken gesneden tomaten en het brood erbij en laat de mixer weer draaien tot alles een gladde massa is geworden.
  • Voeg op het laatst de azijn en de rest van het water erbij en roer alles met een lepel door elkaar.
  • Zet in de ijskast en doe ook nog enkele ijsblokjes in de soep.
  • Dien de soep heel koud op, natuurlijk zonder ijsblokjes erin en geef er apart bij: fijngemaakt hard ei, blokjes komkommer, dobbelsteentjes gebakken brood, waarvan iedereen zich zelf kan bedienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit is een Spaans recept en een heerlijke soep voor een warme zomerdag.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch