Gebakken Aardappelen met Rozemarijn en Ui
Ingrediënten
- 500 gr. aardappelen
- 1 el. olijfolie
- 1 tl. verse rozemarijn fijngehakt
- 1 ui fijn gesneden
- Zout naar smaak
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met een snufje zout tot ze net gaar zijn (ongeveer 8 minuten).
- Laat de gekookte aardappelen afkoelen en snijd ze in parten.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
- Bak de aardappelparten al omscheppend in de hete olie totdat ze rondom goudbruin en knapperig zijn.
- Voeg de fijn gesneden ui toe aan de aardappelen en bak deze mee totdat de ui zacht en licht gekarameliseerd is.
- Bestrooi het geheel met fijngehakte rozemarijn en bak nog een paar minuten, zodat de rozemarijnsmaak goed in de aardappelen trekt.
- Breng op smaak met zout naar wens.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gebakken aardappelen met rozemarijn en ui direct als bijgerecht. Geniet ervan!