Gebakken Aardappelen met Rozemarijn en Ui

Gebakken Aardappelen met Rozemarijn en Ui

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr. aardappelen
  • 1 el. olijfolie
  • 1 tl. verse rozemarijn fijngehakt
  • 1 ui fijn gesneden
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met een snufje zout tot ze net gaar zijn (ongeveer 8 minuten).
  • Laat de gekookte aardappelen afkoelen en snijd ze in parten.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelparten al omscheppend in de hete olie totdat ze rondom goudbruin en knapperig zijn.
  • Voeg de fijn gesneden ui toe aan de aardappelen en bak deze mee totdat de ui zacht en licht gekarameliseerd is.
  • Bestrooi het geheel met fijngehakte rozemarijn en bak nog een paar minuten, zodat de rozemarijnsmaak goed in de aardappelen trekt.
  • Breng op smaak met zout naar wens.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gebakken aardappelen met rozemarijn en ui direct als bijgerecht. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch