Gebakken Appels met Amandelvulling en Kaneel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 appels bijv. Elstar
  • 45 g garneeramandelen grof gehakt
  • 4 el schenkstroop
  • 25 g boter in blokjes
  • 4 kaneelstokjes
  • 100 ml appelsap
  • 125 ml crème fraîche of zuivelvrij alternatief

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snijd van elke appel een dun reepje schil aan de zijkant om barsten tijdens het bakken te voorkomen.
  • Hol de appels uit met een appelboor, snijd ongeveer 1 cm van de bodem van het klokhuis af en stop dit terug in de appel om lekken van de vulling te voorkomen.
  • Meng de gehakte amandelen met de schenkstroop en de helft van de boter.
  • Zet de appels rechtop in een ingevette ovenschaal.
  • Vul de holtes van de appels met het amandel-botermengsel en steek in elke appel een kaneelstokje.
  • Giet het appelsap in de ovenschaal en verdeel de rest van de boter over de appels.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de appels gedurende 50-60 minuten, tot ze zacht en gaar zijn.
  • Serveer de appels warm of op kamertemperatuur, met een royale lepel crème fraîche erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gebakken appels met amandelvulling en kaneel combineren goed met een licht zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 41 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij / Vegetarisch