Gebakken Banaan met Suiker en Amaretto

Gebakken Banaan met Suiker en Amaretto

Gebakken Banaan met Suiker en Amaretto

Een eenvoudige maar heerlijke traktatie: gebakken banaan met een vleugje suiker en amaretto, perfect voor een snelle zoete snack uit de airfryer!
Porties: 1
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 schepje suiker
  • Scheutje amaretto

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Plaats de ongepelde banaan in de airfryer en bak deze 8-10 minuten.
  • Controleer af en toe; de banaan is klaar wanneer deze begint te barsten.
  • Snijd de gebakken banaan open en strooi er een schepje suiker in.
  • Giet een scheutje amaretto over de suiker.
  • Serveer warm en geniet van deze eenvoudige lekkernij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze gebakken banaan gaat perfect samen met een zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti of een glas likeur zoals Amaretto.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 1 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0.01 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Dessert - Nagerecht / Fruit / Snack
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch