Gebakken Marinier
Koninklijke Marine
Equipment
- of
- of
Ingrediënten
- 500 gram Corned Beef lunch
- 3 uien
- 4 teentjes knoflook
- blokjes Trassi zo groot als munt van 5 eurocent
- Ketjap manis
- Sambal badjak of andere zoetere sambal naar smaak toevoegen
- Citroensap
- Zonnebloemolie
Instructies
- Snipper de uien grof
- Hak de knoflookteentjes fijn (niet door knijper/pers)
- doe 5 eetlepels olie in de pan/slee en verhit dit
- Voeg de corned beef toe aan de olie en bak dit ongeveer 5 minuten. Het vet van het vlees moet gesmolten zijn
- Haal het vlees (verkruimeld) uit de olie
- Bak de ui, het knoflook en een klein blokje trassi met de sambal in de olie
- Na een paar minuten het vlees toevoegen samen met een paar druppels ketjap en citroensap en al roerende weer verhitten
- De gebakken marinier serveren met brood of met witte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Corned Beef kan vervangen worden door blikjes boterhamworst. De hoeveelheid vlees hangt af van de maaltijd. Bij het diner mag er meer vlees gebruikt worden.
Naast rijst kan het ook goed met boontjes gegeten worden, Voor het krokante in het gerecht kan een neutraal smakende kroepoek het gerecht afmaken.
Naast rijst kan het ook goed met boontjes gegeten worden, Voor het krokante in het gerecht kan een neutraal smakende kroepoek het gerecht afmaken.