Gebakken pastinaak met notensaus

Gebakken pastinaak met notensaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g pastinaak
  • scheutje olie om in te bakken
  • 1 ui of 2 sjalotten, fijngesneden
  • 4 eetl. gemengde notenmoes sesampasta (tahin) of pindakaas
  • ½ eetl. sojasaus
  • ½ theel. sambal
  • 1 eetl. bloem of een ander bindmiddel

Instructies

  • Schil of schrap de pastinaken en snijd ze in plakjes of stukjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Roerbak de pastinaak in olie en stoof het met een klein scheutje water in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Fruit in een sauspannetje ui of sjalot in olie en voeg er 3 tot 4 dl water, sojasaus, sambal en notenmoes aan toe.
  • Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook.
  • Bind de saus met bloem of een ander bindmiddel, blijf roeren en laat nog even doorkoken tot de saus mooi gebonden is.
  • Breng op smaak met zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch