Gebakken scholfilet met prei

Gebakken scholfilet met prei

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g scholfilet
  • 50 g hazelnoot
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • ½ eetlepel(s) kerriepoeder
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • 25 g boter
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 g prei
  • 1 eetlepel(s) citroensap

Instructies

  • Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog.
  • Halveer ze in de lengte.
  • Hak de hazelnoten fijn en verkruimel de sneetjes brood (kan tegelijk in de keukenmachinen meng het kerriepoeder erdoor.
  • Doe dit mengsel over in een diep bord.
  • Klop in een ander diep bord het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper.
  • Haal de scholfilets een voor een door het eiwit en wentel ze dan door het hazelnoot-broodmengsel.
  • Verhit twee eetlepels olijfolie in de wok en roerbak de prei ca. 3 minuten.
  • Voeg het citroensap met zout, peper en 1 eetlepel water toe en verwarm de prei nog ca. 3 minuten.
  • Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets op matig vuur in ca. 2 tot 3 minuten mooi bruin en gaar; keer ze halverwege.
  • Schep de prei in het midden van vier warme borden en leg de schol erop.
  • Serveer er in de schil gekookte krielaardappeltjes bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Pinot Blanc d'Alsace of Orvieto Classico.
--------------------------------------------------------------------------------------------------