Gebakken vis uit Georgië
Ingrediënten
- 1 aubergine
- zout
- olie
- 2 filets vis van stevige á 200 g: zeebrasemrode snapper, barbeel, karper of forel
- peper
- zout
- bloem
- 2 eetlepels rode ui gesnipperde
- 1 teen knoflook
- 2 dl granaatappelsap van een vuurrode of 1 dl ingedikt sap uit fles met 1 dl water (Turkse winkel)
- 1 rood pepertje gesnipperd zonder pit
- 2 eetlepels basilicum fijngesneden
- 2 eetlepels koriander fijngesneden
Instructies
- Snijd de aubergine in plakken en bestrooi die met wat zout.
- Laat ze een Halfuurtje staan, spoel ze dan af en droog ze heel goed af.
- Bestuif De filets met peper, zout en bloem en bak ze in de olie aan weerszijden bruin en knapperig (± 20 minuten totaal).
- Bak de plakken aubergine in een bodempje olie aan weerszijden bruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Leg de aubergine rondom de vis en houd het geheel warm.
- Laat het granaatappelsap met het pepertje en de uisnippers tot de helft
- inkoken en breng op smaak met zout.
- Lepel iets daarvan op het allerlaatst over de vis en strooi de kruiden erover.
- Geef de rest van de saus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eet dit gerecht liefst met lavasj (een dunne broodsoort).
Maar het kan ook met pita of Libanees platbrood.
Maar het kan ook met pita of Libanees platbrood.