Gebakken Witlof met Mosterd en Suiker

Een snel en smaakvol bijgerecht: gebakken witlof met een heerlijke combinatie van mosterd en suiker.
Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 tot 4 stronkjes witlof klein gesneden
  • 1 klontje boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel suiker

Instructies

  • Snijd de witlof in kleine stukken.
  • Smelt de boter in een wok of koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden witlof toe en bak deze ongeveer 5 minuten, terwijl je regelmatig omschept.
  • Zodra de witlof begint te slinken, voeg je de mosterd en suiker toe.
  • Roer alles goed door en bak nog even kort door totdat alles goed gemengd is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Veganistisch