Gebakken Witlof met Mosterd en Suiker
Een snel en smaakvol bijgerecht: gebakken witlof met een heerlijke combinatie van mosterd en suiker.
Ingrediënten
- 3 tot 4 stronkjes witlof klein gesneden
- 1 klontje boter
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel suiker
Instructies
- Snijd de witlof in kleine stukken.
- Smelt de boter in een wok of koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden witlof toe en bak deze ongeveer 5 minuten, terwijl je regelmatig omschept.
- Zodra de witlof begint te slinken, voeg je de mosterd en suiker toe.
- Roer alles goed door en bak nog even kort door totdat alles goed gemengd is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 4 g