Gebakken Zwarte Koolvis met Pastinaakpuree en Groene Kool

Gebakken Zwarte Koolvis met Pastinaakpuree en Groene Kool

Gebakken Zwarte Koolvis met Pastinaakpuree en Groene Kool

Porties: +
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 kleine zwarte koolvisfilets schoongemaakt
  • 5 pastinaakwortels
  • ¾ pakje boerenroomboter
  • Scheut room
  • 2 kroppen groene kool
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Schil de pastinaakwortels en snijd ze in blokjes.
  • Kook de pastinaakblokjes in gezouten water gedurende 25 minuten, of tot ze gaar en zacht zijn.
  • Kook de zwarte koolvisfilets op middelhoog vuur rustig gaar.
  • Giet de gekookte pastinaak af en doe ze in een kom.
  • Voeg de boter, een scheutje room, zout en peper toe.
  • Roer goed door tot het een gladde massa is.
  • Roerbak de groene kool kort op hoog vuur en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gebakken zwarte koolvisfilets met de pastinaakpuree en de groene kool.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en lichtzure witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht. De wijn helpt de delicate smaken van de vis en de romige pastinaakpuree in balans te brengen.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis