Gebakken Zwarte Koolvisfilet met Pastinaakpuree en Groene Kool
Deze gebakken zwarte koolvisfilet, geserveerd met romige pastinaakpuree en knapperige groene kool, vormt een heerlijk en voedzaam hoofdgerecht. Perfect voor koude dagen en feestelijke diners!
Ingrediënten
- 6 kleine zwarte koolvisfilets schoongemaakt
- 5 pastinaakwortels
- ¾ pakje boerenroomboter
- Scheut room
- 2 kroppen groene kool
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Schil de pastinaakwortels en snijd ze in blokjes.
- Zet ze op in een pan met gezouten water en kook ze gedurende 25 minuten tot ze goed gaar en zacht zijn.
- Kook ondertussen de koolvisfilets op gemiddeld vuur rustig gaar.
- Giet de pastinaak af en doe ze in een kom.
- Voeg de boter, een scheut room, zout en peper toe en pureer het geheel tot een gladde massa.
- Roerbak de groene kool kort op hoog vuur tot deze knapperig is, en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de koolvisfilets op een bedje van pastinaakpuree en begeleid door de roergebakken groene kool.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 6 g