Gebakken Zwarte Koolvisfilet met Pastinaakpuree en Groene Kool

Gebakken Zwarte Koolvisfilet met Pastinaakpuree en Groene Kool

Gebakken Zwarte Koolvisfilet met Pastinaakpuree en Groene Kool

Deze gebakken zwarte koolvisfilet, geserveerd met romige pastinaakpuree en knapperige groene kool, vormt een heerlijk en voedzaam hoofdgerecht. Perfect voor koude dagen en feestelijke diners!
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 kleine zwarte koolvisfilets schoongemaakt
  • 5 pastinaakwortels
  • ¾ pakje boerenroomboter
  • Scheut room
  • 2 kroppen groene kool
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de pastinaakwortels en snijd ze in blokjes.
  • Zet ze op in een pan met gezouten water en kook ze gedurende 25 minuten tot ze goed gaar en zacht zijn.
  • Kook ondertussen de koolvisfilets op gemiddeld vuur rustig gaar.
  • Giet de pastinaak af en doe ze in een kom.
  • Voeg de boter, een scheut room, zout en peper toe en pureer het geheel tot een gladde massa.
  • Roerbak de groene kool kort op hoog vuur tot deze knapperig is, en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer de koolvisfilets op een bedje van pastinaakpuree en begeleid door de roergebakken groene kool.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland