Gebraden Fazant met Herfstige Vulling
Ingrediënten
- 2 fazant-hennen
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- 4 teentjes knoflook geplet
- 1 takje tijm
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel boter
- 80 gram fijngesneden sjalotten
- 100 gram champignons in vieren
- 40 gram ontbijtspek in blokjes
- 2 dl kippenbouillon
- 300 gram bloem
- Snufje suiker
Instructies
- Wrijf de fazanten van binnen en buiten in met zout en peper.
- Stop de knoflook en tijm in de holte van de fazanten.
- Bak de fazanten in een koekenpan in olie en boter goudgeel rondom, waarbij je beide poten gedurende 5 minuten bakt.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de fazanten met de borst naar boven in een ovenvaste (gietijzeren) braadpan.
- Voeg sjalotten, champignons en spek naast de fazanten toe.
- Schenk de kippenbouillon erover en breng aan de kook.
- Meng bloem met een snufje suiker en kneed er zoveel water doorheen tot een soepel deeg ontstaat.
- Rol het deeg uit tot een slang (4 cm doorsnede) en leg het op de rand van de pan.
- Sluit de pan af met een deksel.
- Braad de fazant in de oven gedurende ongeveer 18 minuten.
- Laat de fazant vervolgens in de afgedekte pan gedurende 10 minuten rusten.
- Hak de deegrand los.
- Snijd de borsten en poten van de fazant los.
- Zeef het braadvocht goed uit en schenk het over de fazantdelen in de braadpan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u dit recept een keer gemaakt ? Stuur mij dan de foto voor bij het recept.