Gebraden kip van Hetty van Es

Gebraden kip van Hetty van Es

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kip 2 tot 2¼ kg, in 10 stukken verdeeld
  • 1 bol knoflook in ongepelde teentjes verdeeld
  • 2 citroenen zonder waslaagje elk in acht stukjes
  • 150 ml witte wijn
  • een handjevol verse tijm
  • 3 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Leg de stukken kip in een braadslee en doe de knoflook, stukjes citroen en tijm erbij.
  • Trek daarvoor de blaadjes tijm grofweg van de takjes af en laat er een paar heel om later ter garnering te gebruiken.
  • Giet de olie erbij, meng alles met je handen door elkaar en doe het mengsel over in de braadslee.
  • Zorg dat de stukken kip met het vel naar boven liggen.
  • Sprenkel er de witte wijn op en maal er wat zwarte peper over, dek de braadslee strak af met aluminiumfolie en zet hem 2 uur in een oven lage temperatuur van 160 °C hebt voorverwarmd. Haal het folie weg en verhoog de oventemperatuur tot 200 °C of gasovenstand 6.
  • Bak de kip nog 30 tot 45 minuten, tot het vel mooi goudbruin is en de citroenen aan de randjes beginnen te schroeien en te karameliseren.
  • Strooi er wat tijm over en serveer het!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip