Gebraden Kipfilet met Gemarineerde Groenten uit de Oven
Equipment
Ingrediënten
- 600 g kipfilet
- 450 g spruitjes diepvries
- 900 g aardappelpartjes met schil diepvries
- 4 teentjes knoflook in de schil
- 50 g gepelde walnoten
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Wrijf de kipfilets naar smaak in met zout en peper en leg ze in het midden van een ingevette ovenschaal.
- Meng in een grote kom de spruitjes, aardappelpartjes, ongeschilde knoflook en walnoten met de gedroogde tijm, olijfolie en zout en peper naar smaak.
- Schep de groenten rondom de kipfilets in de ovenschaal.
- Laat de kipfilets met de groenten in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Door knoflook in de schil te laten garen, wordt hij lekker zacht en mildzoet van smaak. Je kunt de teentjes op je bord uitknijpen, de schil eet je niet.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht. De volle smaak van de wijn vormt een mooie aanvulling op de gebraden kip en de geroosterde groenten.Voedingswaarden
Calories: 530 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g