Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ½ lamsbout van 1 25 kg
- 2 teentjes knoflook gepeld en in dunne plakjes
- 1 el gedroogde rozemarijn of 1 groot takje verse rozemarijn fijngehakt
- 1-2 el olijfolie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
Instructies
Voorbereiding van het lamsvlees:
- Maak met de punt van een mes diepe inkepingen in het vet van het lamsvlees en duw de plakjes knoflook erin.
- Wrijf de rozemarijn en olijfolie in het vlees en bestrooi met royaal zout en peper.
- Laat ten minste 1 uur staan om te marineren.
Voorverwarmen van de airfryer:
- Schenk 3-4 eetlepels water in de pan van de airfryer om vocht te creëren en rookvorming tegen te gaan.
Bakken van het lamsvlees:
- Leg het lamsvlees in het mandje van de airfryer.
Instellen van de airfryer:
- Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 15 minuten.
- Verlaag na 15 minuten de temperatuur tot 160 °C en stel de timer in op nog 1 uur en 15 minuten voor well done, of korter voor minder gaar lamsvlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Controleer de kerntemperatuur van het lamsvlees met een vleesthermometer om de gewenste gaarheid te bereiken. De ideale kerntemperatuur voor lamsvlees is ongeveer 60-65 °C voor medium en 70-75 °C voor well done.
Serveer het gebraden lamsvlees met bijgerechten naar keuze, zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een frisse salade.