Gebraden Lamsvlees met Knoflook & Rozemarijn

Porties: 4
plus minimaal 1 uur marinadetijd 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ lamsbout van 1 25 kg
  • 2 teentjes knoflook gepeld en in dunne plakjes
  • 1 el gedroogde rozemarijn of 1 groot takje verse rozemarijn fijngehakt
  • 1-2 el olijfolie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Instructies

Voorbereiding van het lamsvlees:

  • Maak met de punt van een mes diepe inkepingen in het vet van het lamsvlees en duw de plakjes knoflook erin.
  • Wrijf de rozemarijn en olijfolie in het vlees en bestrooi met royaal zout en peper.
  • Laat ten minste 1 uur staan om te marineren.

Voorverwarmen van de airfryer:

  • Schenk 3-4 eetlepels water in de pan van de airfryer om vocht te creëren en rookvorming tegen te gaan.

Bakken van het lamsvlees:

  • Leg het lamsvlees in het mandje van de airfryer.

Instellen van de airfryer:

  • Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 15 minuten.
  • Verlaag na 15 minuten de temperatuur tot 160 °C en stel de timer in op nog 1 uur en 15 minuten voor well done, of korter voor minder gaar lamsvlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Controleer de kerntemperatuur van het lamsvlees met een vleesthermometer om de gewenste gaarheid te bereiken. De ideale kerntemperatuur voor lamsvlees is ongeveer 60-65 °C voor medium en 70-75 °C voor well done.
Serveer het gebraden lamsvlees met bijgerechten naar keuze, zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Internationaal