Gebraden Mechelse kip
Ingrediënten
Instructies
- Kleur de kip aan alle kanten en bak haar in een half uurtje in een oven van 150°C gaar.
- Besprenkel regelmatig met het braadvocht.
- Voeg er na ¾ van het bakproces de gepelde en voorgekookte zilveruitjes aan toe en bak ze verder mee gaar.
- Let erop de niets aanbrandt, de zilveruitjes zijn nodig als garnituur.
- Schil intussen de asperges en kook ze in water met zout en suiker.
- Snijd de asperges in gelijke delen.
- Haal de gebakken kip uit de oven en verdeel haar in 4 gelijke delen.
- Haal de zilveruitjes uit de braadpan en houd ze eveneens warm.
- Ontvet de braadpan, zet hem terug op het vuur en blus met water.
- Voeg aan dit kookvocht de bruine fond toe, laat tot de helft inkoken, voeg er room bij en kruid met peper en zout.
- Bind de saus met een roux of met opgelost maïszetmeel.
- Werk af met citroensap en eigeel en haal de saus tenslotte door een zeef.
- Schik de asperges en de zilveruitjes samen met de kip op een bord en giet er de saus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gepersileerde nieuwe aardappeltjes.