Gebraden Mechelse kip

Gebraden Mechelse kip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Mechelse koekoek
  • peper
  • zout
  • boter
  • 200 gr zilveruitjes
  • water
  • 1 bos asperges
  • ¼ liter bruine fond
  • ¼ liter room
  • 1 citroen het sap er van
  • 1 eigeel

Instructies

  • Kleur de kip aan alle kanten en bak haar in een half uurtje in een oven van 150°C gaar.
  • Besprenkel regelmatig met het braadvocht.
  • Voeg er na ¾ van het bakproces de gepelde en voorgekookte zilveruitjes aan toe en bak ze verder mee gaar.
  • Let erop de niets aanbrandt, de zilveruitjes zijn nodig als garnituur.
  • Schil intussen de asperges en kook ze in water met zout en suiker.
  • Snijd de asperges in gelijke delen.
  • Haal de gebakken kip uit de oven en verdeel haar in 4 gelijke delen.
  • Haal de zilveruitjes uit de braadpan en houd ze eveneens warm.
  • Ontvet de braadpan, zet hem terug op het vuur en blus met water.
  • Voeg aan dit kookvocht de bruine fond toe, laat tot de helft inkoken, voeg er room bij en kruid met peper en zout.
  • Bind de saus met een roux of met opgelost maïszetmeel.
  • Werk af met citroensap en eigeel en haal de saus tenslotte door een zeef.
  • Schik de asperges en de zilveruitjes samen met de kip op een bord en giet er de saus over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gepersileerde nieuwe aardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst België