Geflambeerde ananas van Allerhande

Geflambeerde ananas van Allerhande

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels kokos geraspte
  • 1 ananas
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels basterdsuiker lichtbruine
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • 4 eetlepels rum

Instructies

  • In droge wok kokos lichtbruin roosteren, op bord laten afkoelen.
  • Ananas in lengte halveren, elke helft in 4 parten snijden.
  • Vruchtvlees van schil lossnijden, harde kern wegsnijden.
  • Ananasparten in plakken snijden van ca. 1 cm dik.
  • In wok boter verhitten, suiker erdoor roeren en laten oplossen.
  • Ananas in wok scheppen en ca. 5 minuten op matig vuur roerbakken.
  • Bestrooien met kruidnagel, ananas nogmaals omscheppen.
  • Rum in wok schenken en 10 seconden meewarmen, zodat alcohol net begint te verdampen.
  • Alcoholdamp aansteken.
  • Als vlammen gedoofd zijn, kokos erover strooien.
  • Serveren met vanilleroomijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van een hele ananas kan ook een bakje voorgesneden ananas worden gebruikt.
 

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 1 g | Vet: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch

Geflambeerde ananas van Astrid Veltman

Geflambeerde ananas van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) kokos geraspte
  • 1 ananas
  • 3 eetlepel(s) boter
  • 3 eetlepel(s) lichte basterdsuiker
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • 4 eetlepel(s) rum

Instructies

  • Rooster de kokos in een droge wok lichtbruin en laat hem op een bord afkoelen.
  • Halveer de ananas in de lengte en snijd elke helft in 4 parten.
  • Snijd het vruchtvlees van de schil los, snijd de harde kern weg en snijd de ananasparten in plakken van ± 1 cm dik.
  • Verhit de boter in de wok, roer de suiker erdoor en laat die oplossen.
  • Schep de plakken ananas in de wok en roerbak ze op matig vuur ± 5 minuten.
  • Bestrooi ze met het kruidnagelpoeder en schep de ananas nogmaals om.
  • Schenk de rum in de wok en warm die 10 seconden mee, zodat de alcohol net begint te verdampen.
  • Steek de alcoholdamp aan en strooi er, als de vlammen zijn gedoofd, de kokos over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met vanilleroomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit