Geflambeerde bananen met rum & cola caramel
Ingrediënten
- 4 kleine bananen
- 55 g gezouten boter
- 500 ml cola
- 50 g golden syrup of stroop
- 4 el donkere rum
- 15 g pecannoten
Instructies
- Snijd de bananen met schil door de lengte door.
- Smelt een klein klontje van de boter (ongeveer een tiende) in de magnetron en smeer de bovenkant van de banenen in met de boter.
- Kook de cola in een steelpan in tot ongeveer de helft.
- Verhit een grillpan of koekenpan en bak de bananen met de opengesneden kant naar beneneden tot er grillstrepen ontstaan.
- Leg ze apart.
- Voeg de boter en Golden syrup toe aan de ingekookte cola en laat zes minuten op hoog vuur doorkoken, zonder te roeren.
- Voeg vervolgens de rum toe.
- Hak de pecannoten grof.
- Schenk de cola-caramel over de bananen en garneer met de noten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct.