Geflambeerde bananen met rum & cola caramel

Geflambeerde bananen met rum & cola caramel

Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine bananen
  • 55 g gezouten boter
  • 500 ml cola
  • 50 g golden syrup of stroop
  • 4 el donkere rum
  • 15 g pecannoten

Instructies

  • Snijd de bananen met schil door de lengte door.
  • Smelt een klein klontje van de boter (ongeveer een tiende) in de magnetron en smeer de bovenkant van de banenen in met de boter.
  • Kook de cola in een steelpan in tot ongeveer de helft.
  • Verhit een grillpan of koekenpan en bak de bananen met de opengesneden kant naar beneneden tot er grillstrepen ontstaan.
  • Leg ze apart.
  • Voeg de boter en Golden syrup toe aan de ingekookte cola en laat zes minuten op hoog vuur doorkoken, zonder te roeren.
  • Voeg vervolgens de rum toe.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Schenk de cola-caramel over de bananen en garneer met de noten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch