Geflambeerde Chocoladeflensjes met Ingemaakt Rood Fruit

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 25 gr cacaopoeder
  • 3 dl melk
  • 5 eieren
  • 30 gr boter
  • Fruit op alcohol bijvoorbeeld uit een pot van de slijterij of zelfgemaakt
  • 60 gr pure chocolade geraspt
  • Armagnac of Grand Marnier
  • Vanilleroomijs

Instructies

Voorbereiding:

  • Roer bloem, cacao, melk en eieren door elkaar tot een glad beslag.
  • Bak 8 flensjes in boter met behulp van het beslag.

Bereiding:

  • Verwarm de flensjes.
  • Vul de flensjes met het ingemaakte fruit en strooi er geraspte chocolade overheen.
  • Verwarm de Armagnac in een grote soeplepel en steek deze aan.
  • Schenk de brandende Armagnac over de gevulde flensjes voor een flambeereffect.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren:
Serveer de geflambeerde chocoladeflensjes met een bolletje vanilleroomijs en het
ingemaakte rood fruit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Fruit / Nagerecht / Pannenkoeken
Feestdagen etc Herst