Geflambeerde Chocoladeflensjes met Ingemaakt Rood Fruit
Ingrediënten
- 100 gr bloem
- 25 gr cacaopoeder
- 3 dl melk
- 5 eieren
- 30 gr boter
- Fruit op alcohol bijvoorbeeld uit een pot van de slijterij of zelfgemaakt
- 60 gr pure chocolade geraspt
- Armagnac of Grand Marnier
- Vanilleroomijs
Instructies
Voorbereiding:
- Roer bloem, cacao, melk en eieren door elkaar tot een glad beslag.
- Bak 8 flensjes in boter met behulp van het beslag.
Bereiding:
- Verwarm de flensjes.
- Vul de flensjes met het ingemaakte fruit en strooi er geraspte chocolade overheen.
- Verwarm de Armagnac in een grote soeplepel en steek deze aan.
- Schenk de brandende Armagnac over de gevulde flensjes voor een flambeereffect.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren:
Serveer de geflambeerde chocoladeflensjes met een bolletje vanilleroomijs en het
ingemaakte rood fruit.
Serveer de geflambeerde chocoladeflensjes met een bolletje vanilleroomijs en het
ingemaakte rood fruit.