Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geflambeerde Chocoladeflensjes met Ingemaakt Rood Fruit
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gr
bloem
▢
25
gr
cacaopoeder
▢
3
dl
melk
▢
5
eieren
▢
30
gr
boter
▢
Fruit op alcohol
bijvoorbeeld uit een pot van de slijterij of zelfgemaakt
▢
60
gr
pure chocolade
geraspt
▢
Armagnac of Grand Marnier
▢
Vanilleroomijs
Instructies
Voorbereiding:
Roer bloem, cacao, melk en eieren door elkaar tot een glad beslag.
Bak 8 flensjes in boter met behulp van het beslag.
Bereiding:
Verwarm de flensjes.
Vul de flensjes met het ingemaakte fruit en strooi er geraspte chocolade overheen.
Verwarm de Armagnac in een grote soeplepel en steek deze aan.
Schenk de brandende Armagnac over de gevulde flensjes voor een flambeereffect.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren:
Serveer de geflambeerde chocoladeflensjes met een bolletje vanilleroomijs en het
ingemaakte rood fruit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht
/
Pannenkoeken
Feestdagen etc
Herst