Geglazuurde Amandel-Tulband met Witte Chocolade

Geglazuurde Amandel-Tulband met Witte Chocolade

Geglazuurde Amandel-Tulband met Witte Chocolade

Een heerlijke tulband met gemalen amandelen en een decadente witte chocoladeglazuur, perfect voor de feestdagen. Geniet van deze luchtige, feestelijke traktatie tijdens Kerst!
Porties: 8
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Tulbandvorm (1 1/4 liter)
  • rooster
  • Au bain-marie pan

Ingrediënten

  • 350 g bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 60 g zachte boter
  • 125 g kristalsuiker
  • 2 eieren losgeklopt
  • 100 g gemalen amandelen
  • 2 ½ dl melk
  • 150 g witte chocolade
  • ½ dl slagroom
  • 75 g hele amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
  • Klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de losgeklopte eieren één voor één toe, kloppend na elke toevoeging.
  • Spatel het bloemmengsel, gemalen amandelen en melk geleidelijk door het botermengsel.
  • Schep het beslag in de ingevette tulbandvorm.
  • Bak gedurende 45-55 minuten, tot een metalen pen er schoon uitkomt.
  • Laat de tulband 5 minuten rusten en stort hem op een rooster om volledig af te koelen.
  • Smelt de witte chocolade met de slagroom au bain-marie.
  • Laat het iets afkoelen en druppel het glazuur onregelmatig over de tulband.
  • Bestrooi met hele amandelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze geglazuurde tulband, dankzij de zoete en fruitige tonen die de rijke smaken van amandelen en chocolade aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Gebak / Noten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Kerst