Gegratineerd Aardappel-Paddenstoelentorentje met Geitenkaas
Ingredients
- 250 g kastanjechampignons
- 200 g paddenstoelenmelange
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 appel
- 520 g gekookte rode kool met appel
- 500 g verse aardappelpuree met kastanje en appel
- 4 el roomboter
- 300 g verse geitenkaas met honing
Instructions
- Verwarm de rode kool in een pan volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
- Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Was de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Snijd de appel vervolgens in 8 plakken.
- Verhit 3 eetlepels boter in een braadpan.
- Bak de ui en knoflook gedurende 1 minuut.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze gedurende 6 minuten.
- Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de plakken appel gedurende 2 minuten.
- Leg een plakje appel op een bord, schep er wat aardappelpuree op, leg er nog een plakje appel op, nog een schep puree en dek af met een plak geitenkaas.
- Plaats het bord met het torentje gedurende 2 minuten onder de hete grill.
- Breng de paddenstoelenmelange op smaak met zout en peper en serveer deze naast het torentje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze smaakvolle en romige aardappel-paddenstoelentorentjes passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 44 g | Protein: 19 g | Vet: 25 g | Sugar: 15 g