Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kookpan
- mes
- Lepel
- 4 eenpersoons ovenschaaltjes
- grill
Ingrediënten
- 3 ½ dl water
- 100 g suiker
- 1 vanillestokje opengesneden
- 600 g fruit druiven, ananas, mango, in stukken
- 4 dl crème fraîche
- 4 eetlepels donkere basterdsuiker
Instructies
- Kook het water met suiker en het opengesneden vanillestokje gedurende 5 minuten.
- Laat de suikerstroop iets afkoelen.
- Snijd het fruit in stukken en roer het door de suikerstroop.
- Laat het fruit 1 uur intrekken.
- Laat het fruit uitlekken en verdeel het over 4 eenpersoons ovenschaaltjes.
- Schep 4 dl crème fraîche over het fruit en bestrooi met 4 eetlepels donkere basterdsuiker.
- Karamelliseer het geheel onder de hete grill tot de suiker gesmolten en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes past perfect bij dit gegratineerde fruitdessert.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 35 g