Gegratineerde Aardappelschotel met Mediterrane Kruiden

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Ingrediënten

  • 400 g Jersey Royal aardappels
  • Zout
  • 1 doosje Italiaanse kruiden 25 g, diepvries (bijv. Iglo)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 deciliter melk
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C (gasovenstand 5).
  • Boen de aardappels goed schoon onder koud water.
  • Snijd de aardappels met een kaasschaaf in plakjes van ongeveer 3 mm dik.
  • Vet een lage ovenschaal (inhoud ca.
  • 1 liter) in met boter.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ deel van de aardappelplakjes en bestrooi met zout, de helft van de Italiaanse kruiden en bloem.
  • Leg daar bovenop nog eens ⅓ deel van de aardappelplakjes en bestrooi met zout en de rest van de Italiaanse kruiden en bloem.
  • Verdeel de overgebleven aardappelplakjes over de schotel.
  • Schenk de melk gelijkmatig over de aardappels.
  • Snijd de boter in blokjes en verdeel deze over de aardappelschotel.
  • Bak de aardappelschotel in het midden van de oven gedurende 20 tot 25 minuten, tot ze gaar en goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Deze gegratineerde aardappelschotel smaakt heerlijk als bijgerecht bij lamskoteletjes en gestoomde sperziebonen.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij deze gegratineerde aardappelschotel. Hun smaken zullen de kruidige aroma's van de Italiaanse kruiden aanvullen en een harmonieuze aanvulling vormen op het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch