Gegratineerde Bloemkool met Pittige Kaas
Equipment
- hoge pan
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 150 g pittige kaas naar keuze bijv. mosterd- of kruidenkaas
Instructies
- Breng in een hoge pan een laagje water met zout aan de kook.
- Snijd de stronk van de bloemkool in of hol deze iets uit.
- Verwijder de dikke stronk en bladeren van de bloemkool.
- Was de bloemkool en leg hem ondersteboven in het kokende water.
- Kook de bloemkool met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten tot hij beetgaar is.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Schaaf de kaas in plakjes.
- Laat de bloemkool ondersteboven uitlekken in een vergiet.
- Leg de bloemkool met de stronk naar beneden in een ingevette ovenschaal.
- Bedek de bloemkool met de plakjes kaas.
- Zet de ovenschaal onder de grill en laat de kaas smelten en kleuren.
- Serveer de gegratineerde bloemkool direct.
- Lekker bij karbonades of braadworsten met gekookte aardappels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegratineerde bloemkool met pittige kaas gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay uit Californië of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk. De wijn zal de rijke smaak van de kaas aanvullen en het gerecht verfrissen.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g