Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
De stronk en harde stelen van de groente wegsnijden.
Houd de tuiltjes en jonge bladeren over (indien ze vers zijn).
was die en kook ze gaar in zoutwater.
Zodra ze mals zijn, ze uit de pot halen en enkele minuten laten uitdruipen.
Hak ze dan grofweg.
smelt de boter in een pannetje, strooi er het meel over en laat even aan de kook komen.
giet de melk er bij en roer om tot een dikke saus.
Kruiden met zout, peper, muskaat en een scheut citroensap.
2/3 van de geraspte kaas er onder verwerken, evenals de gehakte broccoli.
Stevig vermengen en deze massa in de gratineerschotel doen.
Bestrooien met de rest van de kaas en gedurende ongeveer 25 minuten in een middelmatig warme oven plaatsen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Gegratineerde broccoli