Gegratineerde Broccoli in Romige Roquefortsaus
Ingrediënten
- 1 ui fijngesnipperd
- 25 g boter
- 125 ml slagroom
- 100 ml melk
- 100 g Roquefort kaas
- 1 grote broccoli
- 1 eetlepel olie
- 100 g Grano Padano kaas geraspt
- 4 eetlepels verse peterselie fijngesneden
Instructies
- Verhit de boter in een grote soeppan en fruit de fijngesnipperde ui gedurende 5 minuten.
- Voeg de slagroom en melk toe en breng aan de kook.
- Verbrokkel de Roquefort kaas boven het warme roommengsel en laat smelten.
- Snijd de steel van de broccoli af en leg de broccoli in de roquefortroom.
- Bestrooi de broccoli met zout en peper naar smaak, en stoof deze op laag vuur gaar gedurende ongeveer 30 minuten met het deksel schuin op de pan.
- Sluit de pan gedurende de laatste 10 minuten volledig af.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Vet een bakplaat dun in met olie.
- Verdeel de geraspte Grano Padano kaas gelijkmatig en in een dunne laag over de bakplaat.
- Plaats de bakplaat 15 cm onder de hete grill en bak de kaas gedurende ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant.
- Laat de kaas afkoelen, neem het van de bakplaat en breek het in stukken.
- Schep de broccoli uit de pan in een warme serveerschaal.
- Roer de fijngesneden peterselie door de saus en schenk deze over de broccoli.
- Plaats de stukken gegratineerde kaas rondom de broccoli.
- Geniet van deze verrukkelijke gegratineerde broccoli in romige Roquefortsaus!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij de rijke smaken van de Roquefortsaus en de gegratineerde kaas.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 15 g | Vet: 24 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g