Gegratineerde Champignons met Spinazie en Blauwschimmelkaas
Luxe gevulde champignons met romige spinazie, blauwe kaas en een frisse tomatensalade. Een smaakvol vegetarisch bijgerecht voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
- 350 g verse spinazie
- 8 reuzenchampignons
- 1 teentje knoflook geperst
- 100 g blauwe kaas in blokjes
- 5 eetlepels olie
- 200 ml sojaroom
- 200 g kerstomaatjes gehalveerd
- Paar blaadjes sla in reepjes
- 2 eetlepels citroensap
- Mespuntje suiker
- Schijfjes citroen ter garnering
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Was de spinazie grondig.
- Poets de champignons, verwijder de steeltjes en snijd deze fijn.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de champignons 5 minuten.
- Breng de champignons op smaak met peper en zout.
- Voeg de knoflook en fijngesneden champignonsteeltjes toe en bak nog 3 minuten.
- Laat in dezelfde pan de spinazie slinken in de overgebleven olie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de geslonken spinazie, blauwe kaas en champignonsteeltjes met de sojaroom.
- Vul de champignonkopjes met dit mengsel.
- Plaats de champignons op een bakplaat, besprenkel ze met de resterende olie en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 10 minuten.
- Bereid ondertussen de salade: meng de kerstomaatjes, slareepjes en citroensap met de resterende olie.
- Breng op smaak met zout, peper en een mespuntje suiker.
- Serveer de gegratineerde champignons met de frisse tomatensalade en garneer met schijfjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met knapperig stokbrood of als luxe vegetarisch hoofdgerecht.Wijnadvies:
Combineer met een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge rosé.Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 9 g | Vet: 24 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 4 g