Gegratineerde Kaasomelet met Broccolisalade
Ingrediënten
- 750 g vastkokende aardappels in kleine blokjes
- 8 eetlepels olijfolie
- 300 g broccoli in kleine roosjes
- 6 eieren losgeklopt
- 100 ml melk
- 100 g belegen kaas geraspt
- 2 eetlepels citroensap
- ½ krop ijsbergsla in dunne reepjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Dep de aardappelblokjes droog en meng ze in een kom met 3 eetlepels olie, zout en peper.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de aardappelblokjes over de bakplaat en bak ze in ongeveer 20-25 minuten in de oven goudbruin, af en toe omscheppen.
- Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Klop de eieren los met melk, zout en peper.
- Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en giet het eiermengsel erin.
- Schuif met een spatel het gestolde ei steeds naar het midden en laat het nog vloeibare ei over de bodem uitvloeien.
- Verwarm de omelet tot de bovenkant bijna gestold is en de onderkant goudbruin is.
- Strooi de geraspte kaas erover en laat smelten.
- Klop het citroensap met de rest van de olie, zout en peper tot een dressing.
- Meng de broccoli en ijsbergsla en schep de dressing erdoor.
- Snijd de omelet in vieren en laat deze op borden glijden.
- Serveer met de aardappelblokjes en de broccolisalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze gegratineerde kaasomelet met broccolisalade. De wijn vormt een verfrissende aanvulling op de smaken van de kaas en de groenten.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g