Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Laat de kabeljauw koken in court-bouillon, met tijm, laurier, peper en zout.
Het water moet nauwelijks sudderen, pocheer gedurende 5 minuten.
giet de vis dan af, ontdoe hem van graten en vel en plat hem grofweg.
de aardappelen koken, ze in schijven snijden en daarmee de bodem van een vuurvaste schotel bedekken.
de sjalotten schillen en hakken.
Laat ze even zacht smoren in de rest van de boter.
Zodra ze bruinen er meel over strooien en nog enkele minuten stoven.
Goed mengen.
Bevochtig ze met de koude melk en dezelfde hoeveelheid court-bouillon.
Omroeren tot een dikke saus.
Muskaat, vis en het citroensap toevoegen.
van het vuur nemen en er de helft van de kaas bij werken.
Stevig mengen.
Proef dan en pas verder de kruiden aan.
giet deze bereiding over in de schotel met de aardappelen.
Strooi daarop de rest van de kaas.
in de hete oven plaatsen, tot er een gouden korst op komt, en zeer warm opdienen.
Bijpassende wijn
een muscadet of gros-plant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Gegratineerde kabeljauw