Gegratineerde Mosselen met Amandelboter

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ kg mosselen
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 2 dl witte wijn
  • Grof zeezout om mosselen op te zetten
  • 50 gr gemalen amandelen
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 100 gr zachte boter
  • Fijngesneden rode peper voor garnering

Instructies

  • Spoel de mosselen grondig af onder koud stromend water en verwijder eventuele baarden.
  • Kook de mosselen met de gesnipperde sjalot en witte wijn in een afgedekte pan al omschuddend ongeveer 5 minuten, totdat de schelpen opengaan.
  • Verwijder de dichte mosselen.
  • Verwijder van elke mossel de helft van de schelp.
  • Verwarm de oven voor op 250 °C.
  • Zet de mosselen op een laag grof zeezout in een ovenschaal.
  • Meng de gemalen amandelen, zout, peper, fijngesneden peterselie en zachte boter.
  • Verdeel dit mengsel over de mosselen.
  • Gratineer de mosselen in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 5 minuten, totdat de
  • bovenkant mooi goudbruin is.
  • Bestrooi de gegratineerde mosselen met fijngesneden rode peper voor een beetje pit.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke gegratineerde mosselen met amandelboter als een smakelijk voorgerecht voor een speciale gelegenheid
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten