Gegratineerde preischotel met gehakt en tomatensaus
Equipment
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 10 g margarine
- 2 kleine uien
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 laurierbladen
- 3 cl azijn
- 1 kg prei
- peper
- zout
- 500 g aardappel puree
- 3 eetlepel(s) paneermeel
- 200 g geraspte kaas
Instructies
- Snipper de uien klein.
- Verhit de boter in een pan en fruit de uien licht aan.
- Voeg het gehakt toe en maak het rul met een vork.
- Ca. 7 minuten laten braden op niet te groot vuur, regelmatig omscheppen.
- Voeg de blikjes tomatenpuree toe, de laurierbladen, azijn en een beetje water.
- Breng aan de kook en laat op klein vuur nog even garen; deksel op de pan.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Maak ondertussen de prei schoon, snijd hem klein en stoof in weinig water met een beetje zout beetgaar in ca. 10 minuten
- Laat uitlekken in het vergiet.
- Vet een vuurvaste schaal in en leg hierin de gestoofde prei.
- Vervolgens het gehakt met de tomatensaus, verwijder de laurierbladen.
- Tot slot de aardappelpuree erover verdelen.
- Bestrooi met het paneermeel en de gemalen kaas.
- Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en laat ca. 20 minuten bakken bij 200°c totdat de kaas geheel gesmolten is en zich een bruin korstje heeft gevormd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
i.p.v. tomatensaus probeer ook eens een bechamel-kaassaus of een bechamelsaus, waaraan
wat azijn en peper is toegevoegd.
i.p.v. tomatensaus probeer ook eens een bechamel-kaassaus of een bechamelsaus, waaraan
wat azijn en peper is toegevoegd.