Een rustieke houten tafel met een versgebakken gegratineerde spinazieschotel met geitenkaas, geserveerd in een keramische ovenschaal. De bovenkant is goudbruin en licht gesmolten. Ernaast liggen verse spinazieblaadjes, een stuk geitenkaas en een scheutje azijn.

Gegratineerde Spinazie met Geitenkaas

Een eenvoudig en smaakvol gerecht van spinazie met geitenkaas, gegratineerd in de oven. Perfect als bijgerecht of lichte maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • Azijn
  • 2 geitenkaas
  • 1 kg spinazie
  • Zout

Instructions

  • Giet de spinazie af en hak of snijd hem.
  • Doe de spinazie in een ovenschaal, voeg zout en azijn toe naar smaak.
  • Leg de stukken geitenkaas bovenop de spinazie.
  • Schuif de schaal in de oven onder de grill.
  • Wacht tot de kaas iets bruin wordt en wat is gesmolten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer als bijgerecht bij vlees of vis.
Wijnadvies:
  • Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch