Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Oven voorverwarmen op 225 graden.
Pel de uien maar bewaar de schillen en vliesjes.
Doe die in een pan vul met water tot de schillen onder staan.
Laat op een zacht vuurtje 10 min. trekken, niet langer.
Giet af door een zeef: dit bruine geurige uienwater is de basis voor je soep!
Snij ondertussen de gepelde uien in dunne ringen.
Laat de boter smelten in een braadpan met een dikke bodem.
Fruit de uienringen met het deksel op de pan in half uur zacht, gaar en lichtbruin.
Schep op het laatst een lepel bloem en snufje zout erdoor.
Giet de witte wijn erbij en laat op hoog vuur de alcohol verdampen.
Voeg 1 liter uienwater erbij plus de bouillonblokjes
Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur zonder deksel,
Proef het op zout en peper.
Steek intussen 4 rondjes uit het brood en rasp de kaas.
Serveren:
Schep de soep in ovenvaste soepkommen, leg het brood erop,
bestrooi het met kaas en gratineer +/- 10 minuten goudbruin in de oven!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Gegratineerde uiensoep uit me nieuwe kookboek