Gegrilde Ananas met Sinaasappel-Honingdressing

Gegrilde Ananas met Sinaasappel-Honingdressing

Gegrilde Ananas met Sinaasappel-Honingdressing

Porties: 6
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ananas in 12 parten gesneden
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 theelepels sinaasappelrasp
  • 1 eetlepel boter

Instructies

  • Rijg de ananasparten aan spiesen, twee aan twee.
  • Verwarm de honing, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en boter in een kleine pan op laag vuur tot de boter gesmolten is en alles goed gemengd is.
  • Bestrijk de ananasparten royaal met de warme sinaasappel-honingdressing.
  • Verhit de barbecue tot middelhoog vuur.
  • Grill de ananasparten rondom goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • Bestrijk de ananas tijdens het grillen regelmatig opnieuw met de sinaasappel-honingdressing.
  • Haal de gegrilde ananas van de barbecue en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gegrilde ananas met een bolletje vanille-ijs of Griekse yoghurt voor een heerlijk dessert.

Wijnadvies:

Bij dit dessert past goed een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een dessertwijn zoals een late harvest Riesling, die de zoete en fruitige smaken van de gegrilde ananas aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 1 g | Vet: 1 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch