Gegrilde Aubergine Noedels met Limoen Kip

Porties: 1 persoon
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 aubergine in plakken gesneden
  • 4 eetlepels roerbakolie
  • 1 limoen
  • 1 kipfilet in reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • gram verse koriander fijngeknipt
  • 75 gram eiermie of andere noedels naar keuze
  • 30 gram rucolasla
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit een grillpan.
  • Bestrooi de plakken aubergine met een snufje zout en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.
  • Boen de limoen schoon.
  • Rasp een deel van de schil fijn en pers de helften uit.
  • Marineer de kipreepjes met het limoensap en -rasp, knoflook, 2/3 van de fijngeknipte koriander, zout en peper naar smaak.
  • Rooster de aubergine op hoog vuur in 4-5 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege om.
  • Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een kleine koekenpan en bak de gemarineerde kip op hoog vuur in 4-5 minuten gaar.
  • Voeg de marinade toe en laat het grootste deel ervan inkoken.
  • Giet de mie af.
  • Meng de rucola, gebakken kip met bakvocht, gegrilde aubergine en de resterende fijngeknipte koriander door de mie

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij dit gerecht, omdat het de frisse en kruidige smaken van de limoen en koriander complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noedels
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Zout arm