Gegrilde Aubergine Pizza met Boerenkool-Walnoot Pesto en Geitenkaas
Ingrediënten
- 150 g boerenkool
- 50 g walnoten
- 60 ml olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en rol het pizzadeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak het deeg gedurende 8 minuten, tot de randjes lichtbruin beginnen te kleuren.
- Laat vervolgens afkoelen.
- Maak de pesto door alle ingrediënten (boerenkool, walnoten, olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper) in een blender te mengen tot een pestosubstantie ontstaat.
- Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
- Gril de plakjes aubergine onder de gril in de oven of in een pan tot ze goudbruin kleuren.
- Besmeer het afgekoelde pizzadeeg gelijkmatig met de boerenkool-walnootpesto.
- Verdeel vervolgens de gegrilde aubergineplakjes over de pesto, verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met pijnboompitten.
- Bak de pizza in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij deze pizza. De levendige fruittonen van de wijn zullen de smaken van de boerenkoolpesto en geitenkaas aanvullen zonder te overheersen.Voedingswaarden
Calories: 425 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 11 g | Vet: 26 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g