Gegrilde Biefstuk en Tomaatspiesjes met Groentenpuree
Ingrediƫnten
- 350 g worteltjes en peultjes
- 450 g aardappelpuree met olijfolie
- 2 stuks biefstuk samen ongeveer 400 g
- 250 g cherrytomaatjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 125 g gesneden kastanjechampignons
- 1 eetlepel olie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de worteltjes en peultjes in een pan in 14 minuten gaar.
- Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
- Snijd de biefstuk in blokjes van 2 cm en breng op smaak met zout en peper.
- Was de cherrytomaatjes.
- Rijg afwisselend stukjes biefstuk en cherrytomaatjes aan spiesjes.
- Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de champignons gedurende 3 minuten.
- Verhit in een andere koekenpan de kruidenboter (uit de verpakking) met olie.
- Bak de spiesjes aan beide kanten 1-2 minuten in de hete koekenpan.
- Meng de gebakken champignons door de aardappelpuree en verdeel het over vier borden.
- Serveer de groenten en biefstukspiesen samen met de puree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon zou goed samengaan met dit gerecht. Hun volle smaak en rijpe tannines vormen een mooie aanvulling op de biefstuk en verrijken de smaken van de gegrilde tomaatjes.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g