Gegrilde biefstuk met gebakken aardappeltjes

Gegrilde biefstuk met gebakken aardappeltjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte koriander
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • 2 bakken Vitaal golfjes knoflook CêlaVíta
  • 4 biefstukken Vero Sabor
  • 1 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Roer de boter met de koriander en de sinaasappelrasp door elkaar.
  • Schep het op een stukje huishoudfolie en vorm er een rolletje van.
  • Laat het in de koelkast opstijven.
  • Bak de aardappelgolfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en gaar.
  • Bestrijk de biefstukken met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Rooster ze in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in 3-5 minuten rosé.
  • Snijd de boter in plakjes en leg ze op de biefstukken.
  • Serveer met de aardappelgolfjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een gemengde salade.

Wijnadvies:

Sacred Hill, Shiraz, rood, Australië
--------------------------------------------------------------------------------------------------