Gegrilde Braadworst Stokbroodjes met Frisse Witlofsla
Ingrediënten
- 4 braadworsten
- 25 g boter
- 4 struikjes witlof
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels mosterd
- ½ eetlepel djinten komijnzaad
- 2 kleine stokbroden
- 150 g piccalilly
Instructies
- Wellen en bakken van braadworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking in boter.
- Snijd de witlof in de lengte in dunne reepjes.
- Klop in een grote kom azijn, olie, mosterd, zout en peper naar smaak tot een dressing en roer het komijnzaad erdoor.
- Meng de witlof met de dressing.
- Snijd de braadworsten in de lengte doormidden en rooster ze in een hete grillpan aan beide zijden tot ze een mooi bruin grillpatroon hebben.
- Halveer de stokbroden, snijd ze open en leg ze op vier borden.
- Verdeel de witlofsla over de stokbroden en leg de braadworsten erbovenop.
- Schep naar smaak piccalilly erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmerkingen: Vervang de witlof eventueel door spitskool of gekookte wijnzuurkool met spekjes (goed uitgelekt).