Gegrilde Braadworst Stokbroodjes met Frisse Witlofsla

Gegrilde Braadworst Stokbroodjes met Frisse Witlofsla

Porties: + personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 braadworsten
  • 25 g boter
  • 4 struikjes witlof
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • ½ eetlepel djinten komijnzaad
  • 2 kleine stokbroden
  • 150 g piccalilly

Instructies

  • Wellen en bakken van braadworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking in boter.
  • Snijd de witlof in de lengte in dunne reepjes.
  • Klop in een grote kom azijn, olie, mosterd, zout en peper naar smaak tot een dressing en roer het komijnzaad erdoor.
  • Meng de witlof met de dressing.
  • Snijd de braadworsten in de lengte doormidden en rooster ze in een hete grillpan aan beide zijden tot ze een mooi bruin grillpatroon hebben.
  • Halveer de stokbroden, snijd ze open en leg ze op vier borden.
  • Verdeel de witlofsla over de stokbroden en leg de braadworsten erbovenop.
  • Schep naar smaak piccalilly erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opmerkingen: Vervang de witlof eventueel door spitskool of gekookte wijnzuurkool met spekjes (goed uitgelekt).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Varkensvlees / Vlees
Jaargetijde: Snel te maken