Gegrilde Frikandellenburger met Augurkcurrysaus
Serveer de gegrilde Frikandellenburgers met augurkcurrysaus samen met wat knapperige frietjes en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Equipment
- Hamburgerpers
Ingrediƫnten
- 150 gram kipgehakt
- 100 gram speklappen
- 20 gram paneermeel
- 6 gram Frikandellen Kruidenmix
- 2 hamburgerbroodjes
- 1 knoflookteen
- 1 tomaat
- 1 ui
- Extra vierge olijfolie
- Krulsla
Instructies
- Maak de saus door de augurk in blokjes te snijden en te mengen met mayonaise, curry, peper en zout naar smaak.
- Snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen.
- Halveer de hamburgerbroodjes en bestrijk de binnenkant met extra vierge olijfolie.
- Gril de broodjes in een grillpan tot er grillstrepen ontstaan.
- Wrijf vervolgens de knoflookteen over de grillstrepen.
- Hak de speklappen fijn.
- Meng de gesneden speklappen met het kipgehakt, paneermeel en Frikandellen Kruidenmix.
- Vorm hiermee met behulp van een hamburgerpers twee burgers en bak ze in een pan met olijfolie tot ze gaar zijn.
- Bouw de burgers op door op de onderkant van het broodje eerst de saus aan te brengen, gevolgd door krulsla, de Frikandellenburger, uiringen en de bovenkant van het broodje.