Gegrilde Frikandellenburger met Augurkcurrysaus

Gegrilde Frikandellenburger met Augurkcurrysaus

Serveer de gegrilde Frikandellenburgers met augurkcurrysaus samen met wat knapperige frietjes en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 150 gram kipgehakt
  • 100 gram speklappen
  • 20 gram paneermeel
  • 6 gram Frikandellen Kruidenmix
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 knoflookteen
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • Extra vierge olijfolie
  • Krulsla

Voor de Saus:

  • 2 eetlepels curry
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 augurk
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Maak de saus door de augurk in blokjes te snijden en te mengen met mayonaise, curry, peper en zout naar smaak.
  • Snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen.
  • Halveer de hamburgerbroodjes en bestrijk de binnenkant met extra vierge olijfolie.
  • Gril de broodjes in een grillpan tot er grillstrepen ontstaan.
  • Wrijf vervolgens de knoflookteen over de grillstrepen.
  • Hak de speklappen fijn.
  • Meng de gesneden speklappen met het kipgehakt, paneermeel en Frikandellen Kruidenmix.
  • Vorm hiermee met behulp van een hamburgerpers twee burgers en bak ze in een pan met olijfolie tot ze gaar zijn.
  • Bouw de burgers op door op de onderkant van het broodje eerst de saus aan te brengen, gevolgd door krulsla, de Frikandellenburger, uiringen en de bovenkant van het broodje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Broodjes / Hoofdgerechten / Kip / Varkensvlees