Gegrilde Groentespiesjes met Pittige Pepermarinade
Equipment
- mes
- Mengkom of hakmolen van keukenmachine (of vijzel)
- Barbecue of grillpan
- Barbecuepincet of tang (om de spiesjes te draaien)
- Spiesjes of satéprikkers
- Schaal (voor het marineren en serveren)
- Keukenpapier (om de spiesjes af te deppen)
- Eventueel een barbecuekwast (om de marinade aan te brengen)
Ingrediënten
- 1 ratatouillepakket met courgette, aubergine, tomaat, ui, rode en groene paprika
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 2 eetlepels jalapeñopepers uit een potje à 225 g
- 4 cm gemberwortel geschild en in stukjes
- 4 eetlepels olie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gemalen piment
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels lichte sojasaus
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de groenten uit het ratatouillepakket in grove, gelijkmatige stukken.
- Hak de knoflook en jalapeñopepers fijn.
- Rasp de gember.
- Doe de knoflook, pepers, gember, olie, tijm, piment, honing, sojasaus en citroensap in een kleine mengkom of hakmolen van de keukenmachine, of gebruik een vijzel.
- Pureer het geheel tot een fijne marinade.
- Meng de groenten in een schaal met de pepermarinade en laat de smaken minstens 1 uur intrekken.
- Schep regelmatig om.
- Rijg de gemarineerde groenten afwisselend aan spiesjes.
- Rooster de spiesjes op de barbecue in 1 of 2 porties in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
- Keer regelmatig en bestrijk met de overgebleven marinade.
- Leg de spiesjes op een schaal en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige groentespiesjes. De fruitige tonen van de wijn zorgen voor een mooi contrast met de pittige marinade.Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 14 g