Gegrilde Hazerug met Kruidige Portsaus
Ingrediënten
- 2 hazeruggen schoongemaakt door de poelier
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geplet
- 1 kruidnagel
- 1 kaneelstokje
- 4 reepjes sinaasappelschil
- 3 eetlepels wijnazijn
- 1 dl rode port
- 2 dl slagroom
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Wrijf de hazeruggen in met zout, leg ze op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 13-15 minuten.
- Leg de hazeruggen op een bord en bedek ze lichtjes met aluminiumfolie (niet volledig afdekken).
- Giet het braadvocht in een braadpan en bak daarin de ui en knoflook zachtjes gedurende 10 minuten.
- Voeg de kruidnagel, kaneel, sinaasappelschil en azijn toe en laat op zacht vuur volledig inkoken.
- Voeg de rode port toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
- Roer de slagroom erdoor en laat het opnieuw tot de helft inkoken.
- Zeef de saus.
- Roer mosterd en boter door de saus.
- Let op, breng de saus niet meer aan de kook!
- Breng op smaak met zout.
- Haal de filets met een mes of lepel van het bot.
- Serveer ze schuin gesneden op een bord.
- Maal wat peper erboven en schenk de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met verse pasta en geglaceerde kastanjes.